Raw kuchyně miluje kokosový olej

O kokosovém oleji Nakliceno.cz se dozvíte na internetu spoustu zajímavých informací. Jednou z nich může být i ta, že se jeho využití dá shrnout jako různorodé. Miluje ho RAW kuchyně při přípravě vynikajících sladkých lahůdek, kde za použití zlehka rozehřátého kokosového oleje (ale pouze do teploty maximálně čtyřicet stupňů Celsia!) pospojuje všechny ingredience, aby pak spolu pěkně ztuhly a vytvořily úžasný chuťový zážitek. Kdo již ochutnal RAW sladké recepty, dá mi jistě za pravdu. Jsou sice výživné, protože se používá právě kokosový tuk, oříšky všeho druhu a například i přes noc namočené a rozmixované datle – které jsou mimochodem kalorickou bombou. Ale díky všem těmto a dalším složkám víte, co jíte. Naprosto zdravý mlsek a postačuje vám zpravidla jen jeden kousek, což je dobrá zpráva. Jsou vynikající a syté.

kokosová palma

Kokosový olej se využívá i v kosmetice, přidává se do různých krémů na obličej, na ruce a je velmi příjemné potřít pokožku, provoní vám ji a důkladně hydratuje, zároveň zjemní a vyživí. Je dobré, obzvlášť v zimním či sychravém období potřít před tím, než vyrazíme do mrazivého počasí, rty právě kokosovým olejem. Chraňte své jemné rtíky.

kokosový tuk

Kokosový panenský olej v bio kvalitě se získává lisováním vnitřku – čili bílé dužiny – kokosového ořechu, který už běžně známe a v obchodech si ho můžeme koupit. Jedná se vlastně o plod kokosovníku ořechoplodého. Olej se lisuje velmi opatrně, pomalu a šetrně, a hlavně za studena, aby nedocházelo k úniku životodárných vlastností, které pak v oleji využijeme. Je vhodné sledovat i etikety a doporučujeme kupovat olej v biokvalitě, protože to je značka toho, že palmy jsou pěstované v ekologickém zemědělství bez zbytečných chemických postřiků.

Dovolte si jen to nejkvalitnější a nejzdravější. Bio kvalita vám zaručí, že vaše tělo využije všech živin a získá tak potřebnou energii.